< Anterior | Inici | Següent >

Vilafranca inicia les seues festes patronals amb la igualtat per bandera

Prsentació

Prsentació

Final de futbol sala
10/08/2019 Des d’ahir divendres i fins al 18 d’agost, Vilafranca celebra les seues festes patronals en honor a Sant Roc. Actes taurins, religiosos, música, esport, cultura i diversió ompliran la localitat durant els pròxims dies.

Els actes van començar ahir. Els cadafals, després del muntatge, ja ambienten la plaça En Blasc com a prèvia als actes taurins. D’igual manera, el volteig general de campanes va anunciar l’inici de les celebracions. La vesprada, d’altra banda, va comptar amb la final del campionat de futbol sala que ve organitzant el Club de Futbol Vilafranca al poliesportiu. Tot seguit arrancava la cercavila de la Unió Músical de Villafranca des de la Plaça de l’Església. Encara que un dels moments més esperats de la jornada va ser, a la nit, la presentació dels i les representants de les festes, a càrrec de la Xalera. Albert Prades Monfort, Alejandra Vicente Marín, Andrés Vicent Guzmán, Ariadna Escuin Monfort, Aroa Falcó Ortí, Bruno Altabas Gargallo, Carlota Gargori Querol, Cloe Mestre Signes, David Beltrán Tena, Emilio Escorihuela Sangüesa, Emma Sales Vicente, Leire Bellmunt Monfort, Marc Milian Signes, María Querol Guía, Martina Fabregat Miralles, Natalia Gil García, Nayara Ibáñez Tena, Nuria Monfort Carceller, Pau Bellés Traver i Xavi Mora Martínez són els vint xiquets i xiquetes que personifiquen al municipi. La intenció, com es fa des de l’any passat, és donar el mateix protagonisme a xics i xiques i eliminar així la figura de les reines i festeres. A més, no va faltar el vals oferit per la Unió Musical de Vilafranca a la plaça Peiró Escala.

Avui dissabte les activitats s’inicien amb el tir al plat al camp del Pla de Mosorro que organitza el Club de Caçadors “La Villafranquina”. Després arribarà la concentració i eixida motera de “La Marmita R”. I a continuació s’inauguraran les diferents exposicions, amb l’acompanyament de la Unió Musical de Vilafranca. Seguidament s’obrirà la Tasca en l’Avinguda del Llosar. A les 14 hores es donarà inici als actes taurins amb l’entrada del bou “Cóndor” del ferro de Torrehandilla, adquirit a la finca de Sergio Centelles. A la vesprada el corro de vaques de la ramaderia Raúl Monferrer de Forniche (Terol) està organitzat per la Comissió de Penyes 2017. La música pop-rock dels 80 sonarà més tard amb l’actuació a la Tasca de “Neura’s Trio”. A la nit, l’embolada donarà pas al ball amb l’orquestra Mala Vida. Després la diversió continuarà a la Carpa de festes amb la discomóvil.

Demà diumenge despertarà amb la caminada un “Tomb pel terme”. Al migdia obrirà la Tasca. La vesprada serà per al XX Concurs Nacional de Retallades. Després la cercavila de la banda local fins a la Tasca precedirà al “tardeo” amb l’Associació Cultural Bureo La Iglesuela-Vilafranca i el Grup de Rondalla i Ball de Vilafranca. A la nit hi haurà bureo.

Cal assenyalar que l’Ajuntament de Vilafranca és l’encarregat de coordinar els diferents actes del programa juntament amb la col·laboració de les diferents associacions del municipi.